Άρθρο, Προτάσεις

Άνοιξε το μυαλό σου με αυτά τα βιβλία!

Μήπως ένας από τους στόχους σου για τη νέα χρονιά ήταν το να δεις τη ζωή και την καθημερινότητά σου με διαφορετικό τρόπο; Μήπως θέλεις να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου, αναβαθμίζοντας έτσι τη ζωή σου; Σου έχουμε 7 προτάσεις βιβλίων, για να διευρύνεις τα όρια του μυαλού σου και να αλλάξεις τη ζωή σου!

1. Η Βιολογία της Πεποίθησης – Bruce Lipton

O Bruce Lipton πιστεύει ότι η συνείδησή μας είναι ικανή να φέρει την αλλαγή και στο σώμα μας. Στη Βιολογία της Πεποίθησης αναφέρει: «Οι πεποιθήσεις σας δρουν σαν φίλτρα σε κάμερα, αλλάζοντας το πώς βλέπετε τον κόσμο. Και η βιολογία σας προσαρμόζεται σε αυτές τις πεποιθήσεις. Όταν πραγματικά αναγνωρίζουμε ότι οι πεποιθήσεις μας είναι ισχυρές, κρατάμε το κλειδί της ελευθερίας». Το κλειδί, λοιπόν, είναι να ανοίξεις το μυαλό σου και να δεις κατάματα τις ίδιες σου τις πεποιθήσεις, που επηρεάζουν την υγεία σου.

2. Becoming Supernatural – Dr Joe Dispenza

Θέλεις να ξεφύγεις από τα στενά όρια της φυσικής πραγματικότητας και να ανακαλύψεις τον κόσμο της ενέργειας; Τότε χρειάζεσαι ένα αληθινά επαναστατικό βιβλίο-οδηγό: με το Becoming Supernatural ο Dr Joe Dispenza, βασιζόμενος στις πιο πρόσφατες έρευνες στις νευροεπιστήμες, στην επιγενετική και στην κβαντική φυσική, σε βοηθά να βρεις την υπερφυσική διάσταση μέσα σου. Απελευθερώνοντας το μυαλό σου από το παρελθόν, θα καταφέρεις να επαναπροσαρμόσεις το σώμα σου σε έναν νέο τρόπο σκέψης.

3. Σκέψου σαν Πλούσιος – T. Harv Eker

Πώς θα κατακτήσεις το παιχνίδι του χρήματος; Αν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου ή αλλιώς το οικονομικό σου αρχέτυπο: ο T. Harv Eker πιστεύει πως η στάση μας απέναντι στο χρήμα προκύπτει από τις πεποιθήσεις που έχουμε υιοθετήσει από τα παιδικά μας χρόνια. Αν έχεις μεγαλώσει, λοιπόν, σε μια οικογένεια με μειονεκτικό οικονομικό αρχέτυπο, τότε ο «κλήρος» πέφτει σε σένα για να το ανατρέψεις. Και σίγουρα ο T. Harv Eker με το Σκέψου σαν Πλούσιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να σε καθοδηγήσει.

4. Και Βούδας και Σκληρό Καρύδι – Vishen Lakhiani

Μέσα σου έχεις δύο «φύσεις»: Αυτή του Βούδα, που σαν πνευματικός δάσκαλος έχει την ηρεμία που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας κάθε εργασιακό task, και αυτή του σκληρού καρυδιού, που φέρνει την αλλαγή στο περιβάλλον του και ξέρει πώς να ηγείται. Ο Vishen Lakhiani σε καλεί να έρθεις σε επαφή με τις δύο αυτές φύσεις σου, ώστε να διευρύνεις τον τρόπο όχι μόνο σκέψης σου, αλλά και αντίδρασης σε προκλήσεις του εργασιακού σου περιβάλλοντος. Γιατί, ναι, μπορείς να είσαι Και Βούδας και Σκληρό Καρύδι!

5. Αρχές – Ray Dalio

Πώς χτίζεται μια αυτοκρατορία αξίας 150+ δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως η Bridgewater; Σίγουρα χωρίς περιοριστικές σκέψεις! Μία από τις βασικές αρχές του αντισυμβατικού επιχειρηματία κι επενδυτή Ray Dalio είναι το να είσαι «ριζικά ανοιχτόμυαλος/η». Σε όποια φάση της καριέρας ή της ζωής σου κι αν είσαι, οι Αρχές του Ray Dalio είναι γεμάτες αποστάγματα σοφίας, ικανά για να αλλάξουν τη ζωή σου.

6. 12 Κανόνες για τη Zωή – Jordan B. Peterson

Νιώθεις μήπως πως στη ζωή σου βασιλεύει το χάος; Είναι μάλλον η πλέον κατάλληλη στιγμή για να βάλεις κάποιους κανόνες και να οριοθετήσεις την επιρροή των προβλημάτων στη ζωή σου. Με σύμμαχο τις γνώσεις και την εμπειρία του από τις αμέτρητες συνεδρίες με ασθενείς του, αλλά και τα μαθήματα από τους αρχαιότερους μύθους της ανθρωπότητας, ο Jordan B. Peterson σου δίνει 12 Κανόνες για τη Ζωή, που θα σε εξελίξουν ως προσωπικότητα!

7. Πέρα από την Tάξη – Jordan B. Peterson

Ακόμα νιώθεις πως το μυαλό δεν μπορεί να «καθαρίσει» από το χάος που κυριαρχεί; Έχεις σκεφτεί ότι η υπερβολική τάξη μάς αποτρέπει από το να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες; Στο Πέρα από την Tάξη, ο Jordan B. Peterson δηλώνει πως το μυστικό της ζωής βρίσκεται στην προσαρμογή μας σε έναν κόσμο που διέπεται από συνεχείς αλλαγές. Οπότε, άσε το μυαλό σου ελεύθερο και κάνε την αβεβαιότητα σύμμαχό σου!

Αφήστε μια απάντηση