Άρθρο

Δεν έχω διαβάσει το ωραιότερο βιβλίο, ακόμη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23/4), η Μαριλένα Βαϊνανίδη, φωτογράφος, δημιουργός του spitishoot.com και συνδημιουργός του thinkpig.gr, γράφει τι σημαίνει για εκείνη το βιβλίο.

«Και τι σημαίνει για σένα το “καλά”;», με ρώτησε η ψυχολόγος, όταν ήμουν σε μαύρο χάλι και δε μ’ ευχαριστούσε τίποτα. «Να μπορώ να διαβάζω ένα βιβλίο στο σπίτι μου, απόλυτα ήρεμη, χωρίς να με ανησυχεί τίποτα πραγματικά».

Το βιβλίο για μένα είναι ταυτισμένο με την ηρεμία και την ικανοποίηση. Πολλές φορές έχω προσπαθήσει να διαβάσω ενώ κάτι μ’ απασχολεί/στενοχωρεί /αγχώνει, και δεν τα έχω καταφέρει. Επίσης, χιλιάδες βιβλία έχω ξεκινήσει, αλλά δύσκολα κάποιο μ’ ενθουσιάζει, και το ίδιο μού συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Το να μου αρέσει ένα βιβλίο και να είμαι και συγκεντρωμένη ταυτόχρονα, επομένως, είναι μία μαγική συγκυρία.

Το βιβλίο που με έκανε να ξεχάσω τα πάντα, είναι το Εκατό χρόνια μοναξιάς του G.G. Marques, και το 4321 του Paul Auster. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία με πραγματικές ιστορίες ανθρώπων για το πώς τα κατάφεραν, γιατί μου δίνουν έμπνευση και με σπρώχνουν μπροστά. Κάποια απ’ αυτά είναι το #Girlboss της Sophia Amoruso και τα βιβλία του Austin Kleon.

H αγαπημένη μου συνθήκη για διάβασμα είναι το καλοκαίρι, είτε στο μπαλκόνι είτε στην παραλία, πάντα με τον ήχο των τζιτζικιών. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω ζήσει το ωραιότερο καλοκαίρι και δεν έχω διαβάσει το ωραιότερο βιβλίο ακόμη.

 

*Μπορείς να βρεις περισσότερο υλικό για τις Think Pig εδώ: Think Pig: Τo Βιβλίο και εδώ: Think Pig 2

Αφήστε μια απάντηση