Άρθρο, Αφιέρωμα

Εσύ, τι θέλεις να μάθεις φέτος;

Βρες ποιες δεξιότητες θέλεις να βελτιώσεις φέτος, παρέα με ένα βιβλίο

Έβαλες επιτυχώς στόχους για τη νέα χρονιά, και διαπίστωσες ότι για να επιτευχθούν οι περισσότεροι από αυτούς, χρειάζεται να αποκτήσεις ορισμένες νέες δεξιότητες. Και τι καλύτερο από το να εμπιστευτείς τους ειδικούς κάθε τομέα που θέλεις να εξελίξεις στη ζωή σου!

Βρες παρακάτω 7 προτάσεις βιβλίων, που θα σου δώσουν το κίνητρο και τις γνώσεις που αναζητάς. Ώρα να δημιουργήσεις μια καλή κι επιτυχημένη χρονιά, ρωτώντας τον εαυτό σου: Τι καινούργιο θέλω να μάθω; 

1. Η Βιολογία της Πεποίθησης: Πώς θα αλλάξεις πεποιθήσεις

Ξεκίνα πρωτοποριακά τη χρονιά σου, αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σου, με τη βοήθεια ενός ριζοσπαστικού βιβλίου: Η Βιολογία της Πεποίθησης του καθηγητή Bruce H. Lipton, Ph.D. αναδεικνύει πτυχές και ιδιότητες του μυαλού σου που ίσως να μην γνώριζες. Η ευθύνη όλων όσων συμβαίνουν στο σώμα σου δεν ανήκει μόνο στα γονίδια και στο DNA: το DNA ελέγχεται από σήματα που προέρχονται από το εξωτερικό μέρος του κυττάρου, συμπεριλαμβα­νομένων των θετικών ή αρνητικών σκέψεών μας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πεποιθήσεις μας συνολικά επηρεάζουν την ίδια μας τη βιολογία. Και κατ’ επέκταση, μπορείς να την αλλάξεις, αλλάζοντας τρόπο σκέψης.

2. Η Φωνή της Επιτυχίας: Πώς να χρησιμοποιείς τη φωνή σου με αυτοπεποίθηση

Μήπως οι παρουσιάσεις στη δουλειά ή στη σχολή σε αγχώνουν; Μήπως τρέμεις μπροστά στη σκέψη της δημόσιας ομιλίας; Είναι τότε η ώρα να βρεις τη φωνή της επιτυχίας, με τις συμβουλές της Νίνας Καλούτσα. Η Νίνα Καλούτσα, ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας, μέσα από µία πρωτότυπη κοινωνική και ψυχολογική προσέγγιση της φωνής, αποκαλύπτει στο βιβλίο της Η Φωνή της Επιτυχίας βήµα – βήµα τη Μέθοδό της. Μία μέθοδος χάρη στην οποία θα μιλάς με πειθώ και αυτοπεποίθηση, θα καταφέρνεις να μετριάζεις το άγχος σου, αλλά και θα έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις βασικά στοιχεία της φωνής σου!

3. Στόχοι: Πώς να βάζεις στόχους και να τους πετυχαίνεις

Άλλαξε τη ζωή σου, μαθαίνοντας πώς να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους: ο ειδικός της στοχοθεσίας, Brian Tracy, μέσα από το βιβλίο του Στόχοι σού μαθαίνει μία απλή και άκρως αποτελεσματική μέθοδο για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων. Κάθε στόχος, όσο μικρός ή μεγάλος είναι, όποιον τομέα της ζωής σου κι αν αφορά, χρειάζεται στρατηγική, ρεαλισμό και αυτοπεποίθηση για να πετύχει. Και ο Brian Tracy είναι ο ιδανικός σου σύμμαχος για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

4. Σκέψου σαν Πλούσιος: Πώς να απογειώσεις τα οικονομικά σου

Μάθε να σκέφτεσαι σαν πλούσιος και θα είσαι πιο κοντά στο πετύχεις τους οικονομικούς σου στόχους: Αυτή είναι η σκέψη του T. Harv Eker, όπως αναλύεται στο βιβλίο του Σκέψου σαν Πλούσιος, που στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο βιβλία: Στο πρώτο μέρος του, ο T. Harv Eker μιλά για τα οικονομικά αρχέτυπα, όλες δηλαδή τις βαθιά ριζωμένες στο υποσυνείδητό μας απόψεις που έχουμε περί χρημάτων, από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι σήμερα. Βάσει αυτών καθορί­ζεται η οικονομική μας ευημερία. Προχωρώντας στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, ανακαλύπτεις πώς σκέφτονται οι πλούσιοι. Γιατί όπως λέει ο Eker: «Αν σκέφτεστε όπως οι πλούσιοι και κάνετε όσα κάνουν οι πλούσιοι, το πιθανότερο είναι να γίνετε κι εσείς πλούσιοι!»

5. Πούλα σαν Καλλιτέχνης: Πώς να αναδεικνύεις τη δουλειά σου αποτελεσματικά

Αν δουλεύεις σκληρά και αναρωτιέσαι πώς μπορείς να αναδείξεις τη δουλειά σου και πώς μπορείς να αφήσεις το δικό σου αποτύπωμα στον τομέα σου, τότε ο Austin Kleon είναι ο πλέον κατάλληλος να σε συμβουλεύσει. Μέσα από ατάκες, δεκάδες εικονογραφήσεις, πρακτικές συμβουλές και τη δική του προσωπική διαδρομή ως καλλιτέχνης, ο Kleon θα σου δείξει πως να πουλάς τον εαυτό σου και τη δουλειά σου εύκολα, άνετα και απλά. Είτε εργάζεσαι σε μια εταιρεία, είτε θέλεις να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο, το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις τη δημιουργικότητα σου και να βρεις το κοινό σου.

6. Το Παζλ: Πώς να γίνεις καλύτερος στο παιχνίδι της ζωής

Αν νιώθεις πως αυτή τη χρονιά χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου, καταφέρνοντας παράλληλα να τα δεις πιο καθαρά, μάλλον χρειάζεσαι ένα βιβλίο – καθρέπτη. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι το Παζλ της ψυχολόγου Έφης Ανδρεουλάκου: ένας καθρέπτης που μας δείχνει όχι το ποιοι είμαστε, αλλά το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Μέσα από τις σελίδες του Παζλ, ενισχύεται η ικανότητά μας για αυτοπαρατήρηση, ενθαρρύνεται η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας και ενδυναμώνεται η θέλησή μας να εξελίξουμε τον ψυχισμό μας.

7. Ο Πλουσιότερος Άνθρωπος στη Βαβυλώνα: Πώς να αποταμιεύεις και να επενδύεις με σοφία

Όσα έσοδα κι αν έχεις μηνιαίως ή ετησίως, δεν έχουν και πολύ νόημα αν δυσκολεύεσαι να αποταμιεύσεις. Με μια πολύ απλή ιστορία / παραβολή, το κλασικό έργο του George S. Clason δίνει διαχρονικές συμβουλές που οδηγούν σε ασφαλή οικονομική διαχείριση, αλλά και ανάπτυξη. Με τον Πλουσιότερο Άνθρωπο στη Βαβυλώνα θα μάθεις να κάνεις τα χρήματα σου να δουλεύουν για εσένα, να επενδύεις σε ό,τι αξίζει και όσο χρειάζεται να επενδύσεις, αλλά και να προσελκύεις την οικονομική ευημερία και καλοτυχία.

Αφήστε μια απάντηση