Άρθρο

Ζώνη Ελεύθερης Σκέψης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Τζέσικα Γιωσαφάτ μοιράζεται μερικές σκέψεις για το αγαπημένο της βιβλιοπωλείο.

 

Ή αλλιώς Free Thinking Zone.

Ή αλλιώς Αρετή.

Ένα βιβλιοπωλείο με ομόκεντρους κύκλους, που στο κέντρο του βρίσκεται η άπλετη αγάπη της Αρετής για το βιβλίο, την τέχνη, τα κοινά και τον άνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις και ηλικίες του. Και γύρω γύρω, πάρα πολύς κόσμος που στηρίζει και εκτιμά τη προσπάθειά της… και ίσως πολλοί αναφερθούν στο βιβλιοπωλείο αυτό όταν ερωτηθούν ποιος αξίζει τη στήριξή μας.

Είναι ένας πολυμορφικός χώρος όπου βρίσκεις ιδιαίτερα βιβλία και δώρα, όπου γίνονται παρουσιάσεις, εθελοντικές δράσεις και συζητήσεις. Που συνεργάζεται με καλλιτέχνες και σχολεία. Που έχει ιδέες και προτάσεις.

Πάνω απ’ όλα, είναι ένας χώρος που μέσα από την εμβληματική παρουσία της Αρετής (βαρύγδουπο αλλά αληθινό) μας δείχνει πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Εγώ προσωπικά δεν τα καταφέρνω όσο θα ‘θελα, αλλά παρ’ όλα αυτά η έμπνευσή της είναι σαν ζωογόνο νερό!

Τώρα ειδικά, την εποχή της πανδημίας/καραντίνας/παράνοιας, ήταν ένα χαμόγελο μέσα σε ένα κράνος που έτρεχε πάνω κάτω σ’ όλη την Αθήνα, παραδίδοντας βιβλία για όσους ήταν σε «έκτακτη» ανάγκη. Και λάμβανε την αγάπη όλων με κεράσματα και ταπεράκια. Πόσο γλυκός ο δεσμός με το «πελατολόγιό της».

Η προσπάθεια της Αρετής είναι αυθεντική και ειλικρινής. Κανένα πλάνο marketing δεν είναι ικανό να λειτουργήσει τόσο απόλυτα.

Την ευχαριστώ όπως πολλοί πολλοί άνθρωποι… και ας μην έχω χρόνο να πάω από το βιβλιοπωλείο παρά σπάνια, με συντροφεύει πάντα η χαρά πως υπάρχει!

 

Περισσότερα για τη συγγραφέα Τζέσικα Γιωσαφάτ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση