Άρθρο, Βιβλιοπαρουσίαση

Η Cheryl Strayed επιστρέφει με τα «Μικρά Όμορφα Πράγματα»!

Το νέο βιβλίο της συγγραφέως της «Άγριας».

Η συγγραφέας που μας συγκίνησε με την ιστορία της, όπως την αποτύπωσε στην Άγρια, επιστρέφει με νέο βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά. Και ο τίτλος αυτού: Μικρά όμορφα πράγματα!

Μετά την κυκλοφορία των best sellers Άγρια, που στην κινηματογραφική μεταφορά τoυ προτάθηκε για δύο βραβεία Όσκαρ, και Να είσαι γενναία, η Cheryl Strayed επιστρέφει στα ελληνικά με τα Μικρά όμορφα πράγματα.

Με το γνωστό αφοπλιστικό στιλ γραφής της, η αγαπημένη συγγραφέας μοιράζεται επιστολές που έλαβε από αναγνώστες της διαδικτυακής της στήλης Dear Sugar. Ιστορίες έρωτα, καθημερινότητας, οικογενειακών σχέσεων, μα, πάνω από όλα, ιστορίες αληθινές. Οι απαντήσεις της, γεμάτες ειλικρίνεια και αγάπη, αποτελούν μια μοναδική εμπειρία, αφού, μέσα από το χιούμορ και την ευθύτητά τους, καταφέρνουν να προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας σε κάθε αναγνώστη.

Η ιστορία της Άγριας Cheryl Strayed*

«Τα δέντρα ήταν ψηλά μα εγώ ήμουν ψηλότερη, όρθια ακριβώς από πάνω τους σε μια απόκρημνη βουνοκορφή της βόρειας Καλιφόρνιας». Έτσι ξεκινά η ιστορία που μετρά σήμερα 5.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, μέσα σε 10 χρόνια κυκλοφορίας. Μια 26χρονη γυναίκα αναμετράται με το πένθος για τη νεκρή μητέρα της, την κατάρρευση του γάμου της και τον εθισμό της στις ουσίες. Στην Άγρια, η ύπαιθρος και τα ψηλά βουνά γίνονται η αρένα της Strayed, αφού η νεαρή ηρωίδα αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με μια πεζοπορία 1.600 χιλιομέτρων στην άγρια φύση της Αμερικής. Τρεις μήνες λεπτομερώς καταγεγραμμένοι στο ημερολόγιό της έγιναν ένα μοναδικό ανάγνωσμα που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η Άγρια μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη Reese Witherspoon. Η ιστορία της Cheryl Strayed συγκίνησε και σε αυτή την εκδοχή της, αφού η ταινία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Oscar.

Όμως, η ιστορία της Cheryl Strayed δεν σταματά με την Άγρια.

Για τα Μικρά Όμορφα Πράγματα

Τα Μικρά Όμορφα Πράγματα, που μόλις κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στα ελληνικά, εκδόθηκαν στην Αμερική λίγο μετά την Άγρια, το 2012. Με το βιβλίο αυτό, η Cheryl Strayed καταγράφει μερικές από τις πιο συναρπαστικές επιστολές που έλαβε από το 2010 έως και το 2012 στην online στήλη της Dear Sugar. Με το ψευδώνυμο Sugar, η Strayed έδινε στους αναγνώστες της απαντήσεις γεμάτες ειλικρίνεια και αγάπη, σε ερωτήσεις σχετικά με τον έρωτα, την οικογένεια, την απώλεια και τη ζωή γενικότερα.

Αυτή η συλλογή επιστολών αγαπήθηκε από το κοινό όσο και η Άγρια, και το 2016 μεταφέρθηκε στη σκηνή του Public Theater της Νέας Υόρκης από τον σκηνοθέτη του Hamilton Thomas Kail. Το 2023, τα Μικρά Όμορφα Πράγματα θα μεταφερθούν ως σειρά και στη μικρή οθόνη, μέσα από την πλατφόρμα Hulu.

Πριν έρθει το 2023, μπορούμε να διαβάσουμε τα Μικρά Όμορφα Πράγματα στα ελληνικά, και να απολαύσουμε στις σελίδες του νότες αισιοδοξίας, ανάμεσα σε απαντήσεις γεμάτες ευθύτητα, χιούμορ αλλά και κατανόηση.

Μάθετε περισσότερα για το νέο βιβλίο της Cheryl Strayed Μικρά Όμορφα Πράγματα, κάνοντας κλικ εδώ

Άγρια θα επανακυκλοφορήσει στα ελληνικά από την Key Books τον Δεκέμβριο του ’22.

Αφήστε μια απάντηση