Άρθρο

Πόσο αισιόδοξος είσαι;

Στο βιβλίο του 12 1/2 ο Gary Vee προτείνει μια σειρά από ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τις συναισθηματικές σου δεξιότητες.

Στο βιβλίο του 12 1/2, ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο, ο Gary Vee, εξηγεί πως για να πετύχει κανείς επιχειρηματικά χρειάζεται να αναπτύξει 12 συναισθηματικές δεξιότητες (και μισή). Στο Τρίτο Μέρος του βιβλίου, ο Vee δίνει ασκήσεις σε συνθήκες πραγματικής ζωής για να σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις την κάθε συναισθηματική δεξιότητα:

 

«Αυτές οι ασκήσεις θα ενισχύσουν την πίστη σας στα δυνατά σας στοιχεία και θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ανασφάλειες, να φέρετε στην επιφάνεια τα μισά σας και να εξελιχθείτε στους συγκεκριμένους τομείς. Για έναν πλήρη κατάλογο συμπληρωματικών βοηθημάτων, ρίξτε μια ματιά στο garyvee.com/twelveandahalfbook. Η οπτική μου είναι συγκλονιστικά απλή. Θεωρώ την επιχειρηματικότητα τέχνη. Νομίζω πως μπορεί να είναι τόσο όμορφη όσο μια συμφωνία ή ένας πίνακας ζωγραφικής όταν εκτελείται σωστά».

 

Κάνε την παρακάτω άσκηση αισιοδοξίας – και τα αποτελέσματα μάλλον θα σε εκπλήξουν:

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

 

Ανοίξτε τις επαφές στο κινητό σας και βρείτε τους πέντε ανθρώπους που θεωρείτε πιο αισιόδοξους από όλους.
Στείλτε τους ένα μήνυμα και ζητήστε τους να κουβεντιάσετε για δεκαπέντε λεπτά. Ρωτήστε τους γιατί είναι τόσο αισιόδοξοι.
Ζητήστε τους να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένα παραδείγματα.
Πιστεύω πως όσο περισσότερο ακούς άλλους ανθρώπους να μιλάνε για αισιοδοξία, τόσο καλύτερα μπορείς να διαμορφώσεις τη δική σου αντίληψη γι’ αυτή και να την κατανοήσεις. Στη ζωή μου τελειοποίησα πολλές από τις δεξιότητές μου κάνοντας παρέα με ανθρώπους που ήταν δυνατοί σε αυτούς τους τομείς.
Υ.Γ.: Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια κουβέντα με κάποιον με τον οποίο έχετε καιρό να μιλήσετε. Κι αυτό είναι πάντα ωραίο.

 

Βρείτε περισσότερες ασκήσεις στο 12 1/2 του Gary Vee εδώ.

Αφήστε μια απάντηση