Άρθρο, Αφιέρωμα

Καλοκαιράκι παρέα με τα βιβλία της Marta Altés!

Το καλοκαίρι είναι κι επίσημα εδώ. Ήλιος, μπάνια, παγωτά, παιχνίδι, γέλια και φυσικά, βιβλία! Κι εμείς οι γονείς ας μην ξεχνάμε, πως για να αγαπήσει το παιδί το βιβλίο χρειάζεται να βλέπει εμάς -τους γονείς- να κάνουμε το ίδιο. Πάρτε λοιπόν, μικροί και μεγάλοι, τα βιβλία σας, καθίστε αναπαυτικά σε καναπέδες, ξαπλώστρες ή μαξιλάρες και απολαύστε ένα μαγικό ταξίδι μέσα από το βιβλίο σας. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε τα εξής υπέροχα βιβλία από τη συγγραφέα μας και εικονογράφο Marta Altés, που σίγουρα θα συνεπάρουν τους μικρούς μας αναγνώστες. Αναμφίβολα, θα κάνουν κι εσάς να χαμογελάσετε με την παιδική ειλικρίνεια, δύναμη και καλοσύνη!

Το Μαϊμουδάκι

Όσο πιο μικρός είσαι, τόσο πιο μεγάλες είναι οι περιπέτειές σου. Το Μαϊμουδάκι είναι μια αστεία και τρυφερή ιστορία για το πόσο μεγάλη σημασία έχει να ανακαλύπτουν τα μικρά παιδιά τα δικά τους όρια και να εξερευνούν τον κόσμο, με τον δικό τους τρόπο. Η ισχυρή δύναμη της θέλησης, και ειδικά από το μικρότερο πλασματάκι της παρέας θα το βάλει σε περιπέτειες… η ζούγκλα είναι μεγάλη και κάποιος, με νύχια και κοφτερά δόντια, το παρακολουθεί. Θα τα καταφέρει άραγε το μαϊμουδάκι μας να του ξεφύγει αλλά και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα χωρίς απρόοπτα;

Βρείτε εδώ το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου, με δραστηριότητες, χρωμοσελίδες και άλλα υπέροχα για ακόμα περισσότερες στιγμές παιχνιδιού!

Μια Πόλη για Όλους

Ένα σκυλάκι μόνο, σε μια καινούρια πόλη ψάχνει το καινούριο του σπίτι. Νιώθει διαφορετικός και κάπως αόρατος, μέχρι που γνωρίζει ένα κοριτσάκι και γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Κάπως έτσι δεν νιώθαμε όλοι μικροί όταν πηγαίναμε σε ένα καινούριο μέρος; Ένα υπέροχο βιβλίο που αγκαλιάζει με μοναδικό τρόπο το θέμα της διαφορετικότητας και του να είσαι «ο καινούριος», και φέρνει ακόμα πιο κοντά στον μικρό αναγνώστη τις έννοιες φιλία, καλοσύνη, αγάπη.

Πέντε Λεπτάκια Ακόμα

Τικ, τακ ο χρόνος περνάει και τα μικρά αλεπουδάκια άλλοτε συμφωνούν και άλλοτε όχι. Τη μια ο χρόνος είναι πολύς και την άλλη λίγος! Ο μπαμπάς τρέχει να τα προλάβει όλα, σχολείο, κολυμβητήριο, γενέθλια και παρόλο που τα μικρά του του γκρινιάζουν γιατί λένε πως δεν τα καταλαβαίνει, στο τέλος της ημέρας τον αποζημιώνουν με πολλές αγκαλιές! Μια αστεία και ταυτόχρονα γλυκιά ιστορία για τον χρόνο, για την γονεϊκότητα και το πόσο τελικά ο χρόνος είναι κάτι… υποκειμενικό!

Βρείτε εδώ το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου, με δραστηριότητες, χρωμοσελίδες και άλλα υπέροχα για ακόμα περισσότερες στιγμές παιχνιδιού!

Αφήστε μια απάντηση