Άρθρο, Βιβλιοπαρουσίαση

Οι παιδικοί φίλοι είναι για πάντα!

Γνωρίστε «Τα Κορίτσια» και «Τα Αγόρια» της Lauren Ace, δυο ιδιαίτερα βιβλία με πολύπλευρα νοήματα και μια νοσταλγική εικονογράφηση

φιλία, η [filía]: «η στενή κοινωνική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα και που βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια και εκτίμηση».

Αυτό ακριβώς περιγράφουν με έναν μοναδικό τρόπο τα δυο νέα μας βιβλία, Τα Κορίτσια και Τα Αγόρια, της Lauren Ace με εικονογράφηση της Jenny Løvlie.

Πρόκειται για τις ιστορίες μιας παρέας τεσσάρων κοριτσιών και μιας παρέας τεσσάρων αγοριών αντίστοιχα. Φίλοι από μικροί που σκαρφαλώνουν στα δέντρα, πλατσουρίζουν στη θάλασσα και μοιράζονται «μυστικά, όνειρα, αγωνίες και σχέδια».

Με την καταπληκτική και τόσο ζεστή εικονογράφηση της Jenny Løvlie μπαίνουμε στον κόσμο αυτών των παιδιών και για μια στιγμή γινόμαστε κι εμείς πάλι παιδιά, που βιώνουν τα πάντα μέσα από τη φιλία. Αγάπη, τσακωμούς, περηφάνεια, χαρά, διαφορετικότητα.

Τα κορίτσια

Στα Κορίτσια παρακολουθούμε τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών που συναντιούνται κάτω από μια μηλιά και μεγαλώνουν έχοντας πάντα η μια την άλλη στο πλευρό της, παρά τις διαφωνίες. Κάθε κορίτσι είναι διαφορετικό και ακριβώς αυτή είναι και η μαγεία της φιλίας τους. Η κάθε μια, στην πορεία της ζωής της, βρίσκει τις αγάπες της, αναπτύσσει τα ταλέντα της, κυνηγάει τα όνειρά της. Βλέπουμε τα κορίτσια να παραμένουν ενωμένα, νιώθοντας περήφανα για τη φιλία τους, και να εξελίσσονται σε γυναίκες νιώθοντας τη σιγουριά πως «ό,τι και να έφερνε το μέλλον… ήξεραν ότι οι φίλες τους θα ήταν πάντα εκεί».

Τα Αγόρια είναι μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, στην οποία βλέπουμε μια παρέα τεσσάρων αγοριών να χτίζουν τη φιλία τους μέσα από παιχνίδια, εξερευνήσεις, μουσική και βιβλία. Με την καταπληκτική του εικονογράφηση μας ταξιδεύει στην αγορίστικη φιλία και μας δείχνει το πιο σημαντικό στοιχείο της. Να παραμένουν ενωμένοι, παρά τις διαφωνίες. Τα αγόρια μεγαλώνουν, γίνονται άντρες και παραμένουν δίπλα ο ένας στον άλλον, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Τα αγόρια

Πρόκειται για δύο βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για πολλές και σημαντικές συζητήσεις με τα παιδιά σας, όπως: Ποια είναι η αξία της φιλίας; Πώς μπορώ να είμαι εγώ καλός φίλος; Πώς μπορώ να αποδέχομαι τη δική μου διαφορετικότητα, αλλά και τη διαφορετικότητα των άλλων; Υπάρχουν καλά και κακά συναισθήματα; Είναι ΟΚ να νιώθω λύπη και φόβο; Τι είναι αυτό που με ενδυναμώνει;

Τα παιδικά βιβλία μπορούν να γίνουν μαγικά εργαλεία στα χέρια των μεγάλων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ξεκλειδώσουν τα παιδιά να εκφραστούν, να συναισθανθούν και να ονειρευτούν.

Δυο ιδιαίτερα βιβλία με πολύπλευρα νοήματα και μια νοσταλγική εικονογράφηση, που είμαστε σίγουροι θα λατρέψετε!

Μάθετε περισσότερα για «Τα Αγόρια» και «Τα Κορίτσια» εδώ.

Αφήστε μια απάντηση