Άρθρο

«12 κανόνες για τη ζωή» του Jordan B. Peterson: Γνωρίστε το βιβλίο φαινόμενο!

Ο Jordan B. Peterson είναι ο επιδραστικότερος ψυχολόγος του δυτικού κόσμου σήμερα

Ενάμιση μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά, το διεθνές best seller του Jordan Peterson 12 κανόνες για τη ζωή, εξαντλήθηκε και ανατυπώνεται!

Ο Jordan B. Peterson είναι ο επιδραστικότερος ψυχολόγος του δυτικού κόσμου σήμερα. Με 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube και 14 εκατομμύρια μηνιαία «χτυπήματα» στην προσωπική του ιστοσελίδα, θεωρείται ένας ροκ σταρ της ψυχολογίας.

Οι κυκλοφορίες των βιβλίων του σε κάθε χώρα αποτελούν εκδοτικά γεγονότα της χρονιάς και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Σε μία περίοδο που όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε την καθημερινή αβεβαιότητα και ένα άγνωστο μέλλον, οι 12 Κανόνες του Peterson αποτελούν το ιδανικό αντίδοτο στο χάος, ένα αντίδοτο που όλοι έχουμε ανάγκη.

Η κυκλοφορία των 12 Κανόνων για τη ζωή στην Ελλάδα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το αναγνωστικό κοινό, και από την ημέρα της έκδοσής τους βρίσκονται σταθερά στις λίστες ευπώλητων βιβλίων. Πέρα από την εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία του βιβλίου, όμως, η έκδοσή του σηματοδότησε και έναν πολύ ενδιαφέροντα δημόσιο διάλογο, σχετικά με τις θέσεις του Peterson. Άλλωστε, πέρα από το ίδιο το έργο τους, οι μεγάλοι διανοητές διακρίνονται για την ικανότητά τους να παράγουν ερεθίσματα και να δίνουν τροφή για σκέψη.

Οι 12 Κανόνες για τη ζωή του Jordan Peterson είναι άλλοτε σαφείς, άλλοτε διέπονται από παιγνιώδες πνεύμα και άλλοτε θέτουν τον αναγνώστη ενώπιον φιλοσοφικών ζητημάτων που απασχολούν κάθε πολιτισμό, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Με ύφος συναρπαστικό και ταυτόχρονα κατανοητό, και αντλώντας εύληπτα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ο Peterson προσφέρει στον αναγνώστη τα απαιτούμενα πνευματικά εφόδια προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Στο σύνολό τους, οι 12 Κανόνες για τη ζωή αποτελούν τον ιδανικό οδικό χάρτη που χρειάζεται ο καθένας μας για να πλοηγηθεί στο χάος ενός κόσμου που αλλάζει μέρα με τη μέρα.

Οι 12 Κανόνες για τη ζωή του Jordan Peterson:

1. Στάσου με ίσια την πλάτη κι όρθιους τους ώμους
2. Φρόντισε τον εαυτό σου σαν να είναι κάποιος που έχεις την ευθύνη να βοηθήσεις
3. Κάνε φίλους τους ανθρώπους που θέλουν το καλύτερο για σένα
4. Σύγκρινε τον εαυτό σου με αυτόν που ήσουν χθες και όχι με αυτόν που είναι κάποιος άλλος σήμερα
5. Μην αφήσεις τα παιδιά σου να κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να σε κάνει να τα αντιπαθήσεις
6. Βάλε το σπίτι σου σε τέλεια τάξη πριν αρχίσεις να κατακρίνεις τον κόσμο
7. Να επιδιώκεις αυτό που έχει νόημα (και όχι αυτό που είναι ωφελιμιστικό)
8. Πες την αλήθεια. Ή, τουλάχιστον, μη λες ψέματα
9. Να υποθέτεις ότι ο άνθρωπος τον οποίο ακούς ίσως γνωρίζει κάτι που εσύ αγνοείς
10. Να μιλάς με ακρίβεια
11. Μην ενοχλείς τα παιδιά όταν κάνουν σκέιτμπορντ
12. Όταν βρεις γάτα στον δρόμο, χάιδεψέ τη

 

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

 

Ο Jordan B. Peterson εξηγεί τους 12 κανόνες για τη ζωή σε 12 λεπτά! Μπορείτε να δείτε το βίντεο του συγγραφέα παρακάτω:

 

Περισσότερα για το βιβλίο και τον συγγραφέα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση