Άρθρο, Βιβλιοπαρουσίαση

5 νέα βιβλία-κλειδιά που θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία!

Από την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 5 νέα βιβλία-κλειδιά περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

5 νέα βιβλία μας κυκλοφορoύν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου! Η πρώτη κυκλοφορία έργου του κορυφαίου γιατρού και συγγραφέα Gabor Maté στα ελληνικά, τα Υπέροχα Μυστικά Της Ζωής ενός εκ των πιο αγαπητών ινδουιστών μοναχών στον κόσμο Gaur Gopal Das, το βιβλίο-αντίδοτο ενάντια στην Τοξική Θετικότητα της Whitney Goodman, το επαναστατικό έργο του John J. Ratey που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε την πρωινή γυμναστική, αλλά κι ένα νοσταλγικό και ταυτόχρονα φρέσκο παιδικό βιβλίο από την καταξιωμένη συγγραφέα Julie Fogliano, είναι τα 5 νέα βιβλία-κλειδιά που περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα!

Όταν Το Σώμα Λέει Όχι Gabor Maté

Το διεθνές bestseller του Gabor Maté, που με συμπόνια και σοφία ξαναβάζει στον πυρήνα της ιατρικής τη σύνδεση μυαλού-σώματος, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά! Στο Όταν Το Σώμα Λέει Όχι, ο Gabor Maté εστιάζει στις αντιδράσεις του σώματός μας ενάντια σε στρεσογόνες καταστάσεις, που μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε χρόνιες παθήσεις. Παράλληλα όμως, δίνει κι ένα παράθυρο ελπίδας για θεραπεία: το κλειδί εδώ είναι να κατανοήσουμε πως όταν το μυαλό μας πιέζεται από αρνητικά συναισθήματα, το σώμα αντιδρά ανάλογα.

«Πώς μπορεί το στρες να μεταλλαχθεί σε ασθένεια; Το στρες είναι ένα περίπλοκο συνονθύλευμα από σωματικές και βιοχημικές αντιδράσεις σε έντονα συναισθηματικά ερεθίσματα. Από πλευράς φυσιολογίας, τα συναισθήματα είναι ηλεκτρικές, χημικές και ορμονικές αντιδράσεις του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Τα συναισθήματα επηρεάζουν –και επηρεάζονται από– τη λειτουργία των πιο σημαντικών μας οργάνων, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη δράση των –πολλών– βιολογικών ουσιών που κυκλοφορούν στον οργανισμό και επηρεάζουν τη σωματική λειτουργία. Όταν απωθούμε τα συναισθήματα, ο περιορισμός αφοπλίζει την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες. Η απώθηση –η αποσύνδεση των συναισθημάτων από το συνειδητό επίπεδο και η μετατόπισή τους στο ασυνείδητο– αποσυντονίζει και μπερδεύει την άμυνα του οργανισμού, σε βαθμό που η άμυνα σε πολλούς ανθρώπους καταλήγει να παίρνει τον λανθασμένο δρόμο καταστρέφοντας την υγεία, αντί να την προστατεύει».

Τοξική ΘετικότηταWhitney Goodman

«Να βλέπεις τη ζωή θετικά!», «Να χαίρεσαι για το μάθημα που πήρες», ή «Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιον λόγο». Τσιτάτα που εύκολα γίνονται ένα post στα social media και λέγονται με την ίδια ευκολία σε ανθρώπους που απλώς χρειάζονται την υποστήριξή μας, είναι δείγματα τοξικής θετικότητας και αποδομούνται από τη διάσημη ψυχοθεραπεύτρια Whitney Goodman. Στο βιβλίο της με τίτλο Τοξική Θετικότητα, η Whitney Goodman παρουσιάζει τις τελευταίες έρευνες στην επιστήμη της, καθώς και ιστορίες θεραπευοµένων που αποκαλύπτουν πόσο επιζήμια είναι η τοξική θετικότητα για τον εαυτό µας και τις σχέσεις µας.

«Η θετική σκέψη πλασάρεται και πουλιέται σαν να είναι η λύση για όλα μας τα προβλήματα. Από τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα που μας λένε “θετική ενέργεια μόνο” και τις ατέλειωτες αναρτήσεις στο Instagram με όμορφα γραφικά και θετικές επιβεβαιώσεις μέχρι τα μπλουζάκια με τη στάμπα “Η ζωή είναι ωραία” και τους γκουρού που σου υπόσχονται ότι είσαι μόνο μια θετική σκέψη μακριά από τη ευτυχία, όλα μας λένε συνεχώς ότι “το να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων” θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε δύσκολες εμπειρίες και συναισθήματα. Αυτό το βιβλίο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε κάτι διαφορετικό από χαρά, ευτυχία και θετική ενέργεια. Μπορεί να ρίξει λίγο φως στις συνήθειες και στις φράσεις που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθομιλουμένης σας. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο άβολα. Ελπίζω να σας κάνει να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε τους τρόπους με τους οποίους καταπιέζετε τα συναισθήματά σας και τις ανάγκες σας στο όνομα της ευτυχίας».

Τα Υπέροχα Μυστικά Της ΖωήςGaur Gopal Das

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας; Ποιο είναι το κλειδί για την ευτυχία που διαρκεί; Οι απαντήσεις βρίσκονται στα Υπέροχα Μυστικά Της Ζωής του Gaur Gopal Das. Ο χαρισματικός Gaur Gopal Das είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ινδουιστές μοναχούς διεθνώς και μοιράζει καθημερινά μέσω των social media του αποστάγματα της σοφίας του. Με το βιβλίο του παρουσιάζει απλούς τρόπους για να ευθυγραμμίσουμε τη ζωή μας, σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο την οραματιζόμαστε!

«Νιώθετε ποτέ ευέξαπτοι ή απογοητευμένοι; Νιώθετε ποτέ ότι η ζωή δεν τα φέρνει όπως θα θέλατε; Νιώθετε ποτέ ότι υπάρχει ένα βασικό κομμάτι της ζωής σας που απαιτεί την προσοχή σας; Εάν η απάντηση σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι «ναι», τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι ότι η ζωή σας έχει χάσει την ισορροπία της. Το μυστικό της ζωής είναι η εύρεση της ισορροπίας: όχι υπερβολές, όχι ελλείψεις. Όπως τα αυτοκίνητα ισορροπούν σε τέσσερις τροχούς, έτσι και εμείς πρέπει να ισορροπήσουμε τους τέσσερις σημαντικούς τομείς της ζωής μας: την ερωτική μας ζωή, τις σχέσεις μας, την επαγγελματική μας ζωή και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία».

Πώς Η Άσκηση Απογειώνει Τη Ζωή ΣουJohn J. Ratey

Με αφορμή ένα επαναστατικό πρόγραμμα φυσικής αγωγής στο Ιλινόι των Η.Π.Α., όπου 19.000 μαθητές που γυμνάζονταν κάθε πρωί αρίστευσαν σε διεθνείς διαγωνισμούς φυσικής, ο καθηγητής ψυχιατρικής του Χάρβαρντ John J. Ratey με το βιβλίο του Πώς Η Άσκηση Απογειώνει Τη Ζωή Σου επιβεβαιώνει τις «υποψίες» μας: η άσκηση μειώνει το στρες, ανεβάζει τη διάθεση, βελτιώνει τη μνήμη, οξύνει τη σκέψη και εκτοξεύει την απόδοσή μας στα ύψη!

«Για να διατηρείται η λειτουργία του εγκεφάλου μας στο φουλ, το σώμα μας πρέπει να δουλεύει σκληρά. Σε αυτό το βιβλίο θα σας δείξω πώς και γιατί η σωματική άσκηση είναι εξόχως σημαντική για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Θα εξηγήσω επιστημονικά πώς η άσκηση προετοιμάζει τα θεμέλια της μάθησης στον εγκέφαλο, πώς επηρεάζει τη διάθεση, το άγχος και την προσοχή μας, πώς μας προστατεύει από το στρες και αναστρέφει κάποιες από τις συνέπειες της γήρανσης στον εγκέφαλο και πώς –όσον αφορά τις γυναίκες– μπορεί να βοηθήσει να αποσοβηθούν οι επιπτώσεις των ορμονικών αλλαγών, που κάποιες φορές προκαλούν αναστάτωση. Δεν μιλάω για την αόριστη έννοια της ευφορίας του δρομέα. Δεν μιλάω για καμιά απολύτως έννοια. Μιλάω για χειροπιαστές αλλαγές, μετρημένες σε πειραματόζωα και εντοπισμένες σε ανθρώπους».

Πότε Είναι Τα Γενέθλιά Μου;Julie Fogliano

Μια επίμονη, παιδική ερώτηση είναι ο πυρήνας αυτού του τόσο τρυφερού και παιχνιδιάρικου βιβλίου! Η καταξιωμένη συγγραφέας Julie Fogliano και ο πολυβραβευμένος εικονογράφος Christian Robinson με το Πότε Είναι Τα Γενέθλιά Μου; δημιούργησαν μια ιστορία που εικονογραφεί την ανυπομονησία ενός παιδιού για τα γενέθλιά του. Μια ανυπομονησία γεμάτη αθωότητα κι ενθουσιασμό!

Πότε είναι τα γενέθλιά µου;
Πού θα κάνω τα γενέθλιά µου;
Σε πόσες µέρες είναι τα γενέθλιά µου;
Θέλω µια µεγάλη τούρτα στα γενέθλιά µου
µε πολλή σοκολάτα στα γενέθλιά µου
και πολλά κεράκια στα γενέθλιά µου
1, 2, 3, 4, 5 και 6!

Όλα τα παραπάνω βιβλία κυκλοφορούν στις 28/2
και είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία εδώ.

Αφήστε μια απάντηση