Άρθρο, Βιβλιοπαρουσίαση

5+1 παιδικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι αυτό το Πάσχα

Key Books Παιδικά Βιβλία

Λίγο πριν μυρίσει για τα καλά το καλοκαίρι, βρήκαμε τις καλύτερες επιλογές για να αναπτύξουν τα παιδιά ακόμα παραπάνω την έμφυτη φαντασία τους. Η αγαπημένη μας Marta Altés, η Κωνσταντίνα Ντόμπρου και η Ζέτα Δούκα είναι οι τρεις γυναίκες συγγραφείς, που έχουν γράψει τα αγαπημένα μας παιδικά βιβλία για φέτος. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα:

1. To Μαϊμουδάκι – Marta Altés

«Θα σκαρφαλώσω στην κορυφή του πιο ψηλού δέντρου. Η ζούγκλα ΔΕΝ είναι πολύ μεγάλη για μένα, θα δείτε!». Ένα μαϊμουδάκι πολύ μικρό για περιπέτειες και πολύ μεγάλο σε περηφάνεια είναι ένας από τους νεότερους χαρακτήρες της Marta Altés που παρουσιάζεται από την Key Books. Τι γίνεται όμως, όταν σε ακολουθούν τα πιο μεγάλα τέρατα της ζούγκλας, για να σταματήσουν την πορεία σου; Χρειάζεσαι σίγουρα τύχη και πίστη στον εαυτό σου, με όλες σου τις δυνάμεις.

Μια από τις πιο εμψυχωτικές ιστορίες για μικρούς και ανυπόμονους εξερευνητές της ζωής, που θέλουν να ανακαλύψουν τον κόσμο και τα όριά του.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

2. Πέντε Λεπτάκια Ακόμα – Marta Altés

«Ο μπαμπάς συχνά λέει: “Δεν έχουμε χρόνο”, αλλά αυτό δεν ισχύει. Πάντα έχουμε χρόνο!». Μονογονεϊκή οικογένεια; Πατέρας που λείπει συχνά από το σπίτι λόγω δουλειάς; Το βιβλίο «Πέντε Λεπτάκια Ακόμα», ένα ακόμη όμορφο παραμύθι από τη Marta Altés καλύπτει κάθε περίπτωση απασχολημένου πατέρα, που επιδιώκει να βρει χρόνο για το παιδί του. Παρουσιάζοντας ρεαλιστικά την οικογενειακή πραγματικότητα, η ιστορία αυτή αναδεικνύει με έξυπνο τρόπο τη σημασία του χρόνου, τόσο από την πλευρά του παιδιού, όσο και από την πλευρά του γονιού.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

3. Μια Πόλη Για Όλους – Marta Altés

«Όλα ήταν λαμπερά και συναρπαστικά! Ήμουν σίγουρος πως το νέο μου σπίτι θα ήταν κάπου εδώ γύρω. Απλώς έπρεπε να το βρω». Η αναζήτηση ενός σπιτιού είναι μια ήδη δύσκολη υπόθεση. Φανταστείτε, λοιπόν, ένα μεγάλο σκυλάκι να προσπαθεί να βρει ένα σπίτι που θα το αισθάνεται σπίτι του. Πώς βρίσκεις μια αγκαλιά έτοιμη να σε δεχτεί, χωρίς δεύτερη σκέψη; Μια τέτοια τρυφερή ιστορία αφηγείται κι εδώ η αγαπημένη εικονογράφος Marta Altés, αναδεικνύοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά της φιλίας και της καλοσύνης, αφού χάρη σε αυτά νιώθει κανείς σπίτι του.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

4. Η Ηχώ – Κωνσταντίνα Ντόμπρου

«Είχε όμως ένα χούι η νεράιδα η ηχώ, που πολύ το ενοχλούσε το μικρό μας ξωτικό. Ό,τι έλεγε αυτό μία εκείνη το ‘λεγε οκτώ». Ο κόσμος μας αποτελείται κι εκφράζεται μέσα από λέξεις. Για αυτό και είναι απόλυτα σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν από πολύ μικρή ηλικία πόση συντροφιά μπορεί να μας χαρίσει η δύναμη των λέξεων. Η έκφραση των συναισθημάτων μας μάς απαλλάσσει από τη μοναξιά, και αυτό έχει σκοπό να αποδείξει η «Ηχώ», μέσα από την εικονογράφηση του βραβευμένου illustrator Φίλιππου Αβραμίδη.

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

5+1. Έλλα & Άλλυ: Είσαι φίλη μου | Έλλα & Άλλυ: Είσαι δυνατή – Ζέτα Δούκα

Τα δύο βιβλία της σειράς «Έλλα & Άλλυ», γραμμένα από τη Ζέτα Δούκα και σε εικονογράφηση Θάνου Καρανίκα, αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, η γυναικεία αλληλεγγύη αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στο «Είσαι Φίλη Μου», η Έλλα και η Άλλυ γνωρίζονται για πρώτη φορά στον χώρο του σχολείου, ενώ στο «Είσαι Δυνατή», τα δύο κορίτσια αντιμετωπίζουν την πρώτη τους πρόκληση, μαζί.

Μάθετε περισσότερα για τα βιβλία εδώ κι εδώ.

Αφήστε μια απάντηση