Άρθρο, Βιβλιοπαρουσίαση

Εσύ βρήκες το ιδανικό πασχαλινό δώρο για το βαφτιστήρι σου;

«Μπορείς να βρεις περισσότερους θησαυρούς στα βιβλία, παρά σε σεντούκι πειρατών στο Νησί του Θησαυρού».
– Walt Disney

Αν ψάχνεις -ακόμη- το ιδανικό δώρο που θα συνοδεύει τη λαμπάδα που θα πάρεις στο βαφτιστήρι σου, τότε σου έχουμε 7 επιλογές για να διαλέξεις!

Όλοι θυμόμαστε το αγαπημένο μας βιβλίο όταν ήμασταν μικροί, εκείνο που ξεφυλλίζαμε και διαβάζαμε μέχρι να φθαρούν οι γωνίες του και να σπάσει η ράχη του. Εκείνο που πιθανότατα να έχουμε ακόμα σε κάποιο συρτάρι να μας θυμίζει ότι, πράγματι, ένα βιβλίο μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από θησαυρός σε σεντούκι πειρατών. Είναι η ώρα λοιπόν, να χαρίσεις έναν τέτοιο θησαυρό στο μικρό σου βαφτιστήρι!

Πάμε να δούμε λοιπόν παρέα μερικούς από τους «θησαυρούς» μας;

Ξεκινάμε με την τελευταία μας έκδοση, το Πότε είναι τα γενέθλιά μου; της καταξιωμένης Julie Fogliano σε εικονογράφηση του πολυβραβευμένου Christian Robinson που θέτει το αιώνιο παιδικό ερώτημα! Τα γενέθλια είναι ό,τι πιο μαγικό για τα παιδιά και σ’ αυτό το βιβλίο, γραμμένο στο α΄ πρόσωπο, βλέπουμε τη λαχτάρα, τη χαρά και την αθωότητα που νιώθουν περιμένοντας τα γενέθλιά τους. Κέφι, χρώμα, παιχνίδι, όλα κρύβονται σε αυτό το διαμαντάκι!

Τα Κορίτσια και τα Αγόρια της Lauren Ace, σε εικονογράφηση της ταλαντούχας Jenny Lovlie, είναι ένας ύμνος στη φιλία. Μια φιλία που ξεκινάει όταν τα κορίτσια και τα αγόρια είναι μωρά και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με χαρές, λύπες, όνειρα, γέλια, δυσκολίες και όμορφες στιγμές. Δυο διαφορετικά βιβλία ενδυνάμωσης και υποστήριξης, ιδιαίτερα και περιγραφικά της παιδικής φιλίας που αντέχει στον χρόνο, που είμαστε σίγουροι θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Πιο επίκαιρο από ποτέ, το Πέντε Λεπτάκια Ακόμα της Marta Altés μας δείχνει πως τελικά ο χρόνος είναι κάτι… υποκειμενικό! Τι κι αν το ρολόι δείχνει 7, τι κι αν καθυστερήσουμε να φτάσουμε στο κολυμβητήριο, ο χρόνος πάντα θα κυλάει αργααααά όταν περιμένουμε να βγουν τα κεκάκια απ’ τον φούρνο. Η Marta με τον δικό της μοναδικό τρόπο μάς παρουσιάζει τον μπαμπά αλεπούδο και τα δυο αλεπουδάκια του που συνεχώς ζουν περίεργες καταστάσεις λόγω του χρόνου. Πέντε λεπτάκια ακόμα ζητάει ο μπαμπάς πριν σηκωθεί. Θα τον ακούσουν άραγε τα αλεπουδάκια του;

Τι να πρωτογράψουμε για Το Μαϊμουδάκι της Marta Altés, αυτό το σκανταλιάρικο μα θαρραλέο μικρό; Μια περιπετειώδης ιστορία για ένα μαϊμουδάκι που όλοι τού έλεγαν πως είναι μικρό, πως δεν μπορεί, αλλά εκείνο τα κατάφερε! Ένα αστείο και εμψυχωτικό παραμύθι για όλους εκείνους τους μικρούς μας φίλους που χρειάζονται απλώς λίγη ενθάρρυνση για να τολμήσουν να κάνουν αυτό που τους λέει η καρδιά τους.

Οι λέξεις φτιάχνουν τις σκέψεις μας και οι σκέψεις μας τον κόσμο μας. Με αυτό στο μυαλό είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε την Ηχώ της πρωτοεμφανιζόμενης Κωνσταντίνας Ντόμπρου και του ταλαντούχου Φίλιππου Αβραμίδη. Ένα παραμύθι για ένα ξωτικό που ζει στο δάσος μαζί με τη φίλη του, την ηχώ. Ό,τι λέει εκείνο, εκείνη τού απαντά επί οκτώ. Μέχρι που μια μέρα χάνεται η ηχώ. Πόσο μακριά πρέπει να φτάσει το ξωτικό για να τη βρει; Τι θα του συμβεί κατά τη διάρκεια της αναζήτησής της και πώς θα καταλάβει ποια είναι η μαγική φράση;

Και ήρθε η ώρα να σας συστήσουμε, αν δεν τη γνωρίζετε ήδη, τη Γάτα του Χοσελίτο Περδόν του Νίκου Παλαιολόγου σε εικονογράφηση Κωστή Σωτηράκου, που αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα, αυτό των διαφορετικών οικογενειών, των οικογενειών που δεν ζουν με τον συνηθισμένο τρόπο την καθημερινότητά τους, αλλά νιώθουν ελεύθερες να εδραιώσουν τους δικούς τους όρους. Η ιστορία της Γάτας του Χοσελίτο Περδόν εξοικειώνει τα παιδιά με την πραγματικότητα μιας καθημερινότητας όπου η αγάπη μπορεί να βιωθεί παντού, χωρίς να προέρχεται αποκλειστικά από ένα μέρος, ένα σπίτι ή έναν άνθρωπο. Μια αγάπη που μοιράζεται χωρίς να γνωρίζει όρια, εθνικότητες, θρησκεία, φύλο.

Εσείς ποιο θα προτιμήσετε για πασχαλινό δώρο; Όποιο και να επιλέξετε, ευχόμαστε να γεμίσει τις πασχαλινές διακοπές με εικόνες, χρώματα, συναισθήματα, γέλια και πολύ παιχνίδι!

Αφήστε μια απάντηση