Άρθρο, Προτάσεις

Με ποια ιστορία θα ταξιδέψεις στις διακοπές σου;

Τρεις ηρωίδες, τρία βιβλία που θα αγαπήσεις φέτος το καλοκαίρι.

Μάζεψες τα μαγιό, ετοίμασες τα αντηλιακά και το καπέλο, χώρεσες στην τσάντα ό,τι άλλο απαραίτητο, αλλά το ξέρουμε καλά πως η απόφαση για το ποια και πόσα βιβλία θα πάρεις μαζί σου είναι πάντα η δυσκολότερη. Είναι η καλύτερη στιγμή, λοιπόν, να σου προτείνουμε 3 βιβλία με ιστορίες που θα σε διασκεδάσουν, θα σε προβληματίσουν και δεν θα μετανιώσεις στιγμή που τα πήρες μαζί σου!

 

Ανδρολίβαδο, Τζούλη Αγοράκη

Εκεί που νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για τους άντρες, συναντάς τον Ντουντούκα, τον Καστράτο, τον μικρό βεδουίνο, τον Boy George και χωρίς να το καταλάβεις έχεις βρεθεί στο Ανδρολίβαδο.

Τι είναι το Ανδρολίβαδο; Ένας φλεγόμενος τόπος γεμάτος ερωτικές μειονότητες, ένα τέρας φτιαγμένο από Λίμπιντο, ένα κίνημα ερωτικής αναρχίας.

Δεκαοκτώ γλυκόπικρες, σαρκοφαγικές ιστορίες παράφορης ερωτικής βλάστησης και απότομης ενηλικίωσης. Ένα βιβλίο ιδανικό για σπαρταριστά γέλια κατά τη διάρκεια των διακοπών.

*Για μεγαλύτερη απόλαυση συνόδεψέ το με ένα παγωμένο κοκτέιλ της επιλογής σου.

Περισσότερα για το βιβλίο Ανδρολίβαδο εδώ.

 

Η καλλονή, Κατερίνα Μπέη

Η Ντάσα είναι αφοπλιστικά όμορφη και ξεχωριστή. Παιδί ακόμη, φτάνει παράνομα στην Ελλάδα με τη μητέρα της και διανύοντας μια δαιδαλώδη διαδρομή καταφέρνει να λάμψει. Με φόντο τον υπόκοσμο, τα ναρκωτικά, τα βρόμικα υπόγεια, την πορνεία και την εκμετάλλευση, και αφετηρία την παρακμιακή εγχώρια show biz του modelling, διαγράφει μια απρόβλεπτη τροχιά στον χώρο της μόδας, σε καλλιστεία και διεθνείς πασαρέλες.

Μια ιστορία για τις ταμπέλες και τα στερεότυπα, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση, τη βία, την πατριαρχία και την κατάχρηση: μια σπουδή στην ανθρώπινη φύση.

H Κατερίνα Μπέη γράφει μια ιστορία που θα σε προβληματίσει, θίγοντας πολλά επίκαιρα ζητήματα και γεγονότα που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας.

*Για μεγαλύτερη απόλαυση συνόδεψέ το με λευκό ή ροζέ κρασί.

Περισσότερα για το βιβλίο Η καλλονή εδώ.

 

Η Αλκμήνη και οι άλλοι, Θεοδόσης Μίχος

Η ιστορία μιας χώρας είναι η ιστορία μιας γυναίκας, ή μήπως το ανάποδο; Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί, και αν ενώσει κανείς τα σημεία που καθόρισαν τη μοίρα του καθενός μας ξεχωριστά, θα σχηματίσει μια γραμμή παράλληλη με εκείνη που διατρέχει τη ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ιστορίας των συνόρων που μας περιβάλλουν.

Η Αλκμήνη γεννιέται, ερωτεύεται, πονάει, γεννάει, πενθεί, ονειρεύεται, γερνάει και μαζί της μια χώρα ψάχνει ταυτότητα, αιμορραγεί, θεραπεύεται, ελπίζει, οραματίζεται και απορεί.

Μέσα από την ιστορία της Αλκμήνης, μιας γυναίκας γεννημένης στην ανατολή του περασμένου αιώνα, ο Θεοδόσης Μίχος ξεδιπλώνει την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από την Κατοχή μέχρι τις μέρες μας. Τα γεγονότα που περιστοιχίζουν τη ζωή της Αλκμήνης ιχνογραφούν με τρόπο γλαφυρό το κάδρο της σύγχρονης, νεοελληνικής πραγματικότητας: η αντίσταση, ο εμφύλιος, η ανοικοδόμηση, ο γύψος των συνταγματαρχών, η Αλλαγή, η διάψευση των υποσχέσεων…

Η Αλκμήνη είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις έργων που με χειρουργική ακρίβεια στην περιγραφή ανθρώπων και καταστάσεων φιλοτεχνεί ένα συγκλονιστικό ψηφιδωτό της Ελλάδας –τότε, τώρα, μετά.

*Για μεγαλύτερη απόλαυση συνόδεψέ το με κρύα μπύρα ή ένα ποτήρι ούζο.

Περισσότερα για το βιβλίο Η Αλκμήνη και οι άλλοι εδώ.

Αφήστε μια απάντηση