Άρθρο, Τα νέα μας

Η Key Books Διαβάζει για τους Άλλους

Μια πρωτοποριακή συνεργασία στον εκδοτικό χώρο μόλις ξεκίνησε. Ακούστε τα αγαπημένα σας βιβλία στη νέα μας εφαρμογή!

Από σήμερα, μπορείτε να ακούτε τα αγαπημένα σας βιβλία από τους συγγραφείς της Key Books, μέσα από τη νέα μας εφαρμογή! Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαβάζω για τους Άλλους, ξεκινάμε ένα νέο «ταξίδι» στον κόσμο του βιβλίου, πιο ισότιμο και προσβάσιμο.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησαν όλα. Όταν το 2015 δημιουργήθηκε η ΜΚΟ Διαβάζω για τους Άλλους η Key Books μετρούσε, τότε, μόλις δύο χρόνια ζωής. Στο άκουσμα της είδησης οι ιδρυτές του εκδοτικού οίκου αναγνώρισαν τη δίψα για ουσιαστική προσφορά καθώς και την κοινή αγάπη για τα βιβλία και τη γνώση.

Λίγα χρόνια μετά, το 2019, ο Βλάσης Μαρωνίτης (συνιδρυτής της Key Books) θα συναντούσε τον Θοδωρή Τσάτσο, συνιδρυτή του Διαβάζω για τους Άλλους. Αυτή η συνάντηση γνωριμίας ήταν το πρώτο -απαραίτητο για όλους τους υποψήφιους- βήμα προκειμένου να γίνει κανείς εθελοντής του οργανισμού. Λίγη ώρα μετά και κάπως αναπάντεχα θα έπεφταν οι πρώτοι σπόροι της συνεργασίας.

Προσωπικός θαυμαστής του δημοσιογράφου και εκφωνητή Νίκου Παπαδογιάννη ο Θοδωρής, όπως και πολλοί φίλοι του τυφλοί, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ηχογράφηση του βιβλίου του Νίκου που κυκλοφορούσε από την Key Books.

Ο Παπαδογιάννης, σαν έτοιμος από καιρό, θα γινόταν ο πρώτος συγγραφέας της Key Books που θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα του Θοδωρή. Πολύ σύντομα πέρασε την πόρτα του στούντιο ηχογράφησης του ΔΓΑ  και το βιβλίο του ανέβηκε στην ακουστική βιβλιοθήκη για τυφλούς.

Τα χρόνια πέρασαν ο Covid πάγωσε την εκπαίδευση των εθελοντών μέχρι που η πρόσκληση από τον Οργανισμό για μία επετειακή εκδήλωση οδήγησε και πάλι στη διασταύρωση των δρόμων του εκδοτικού και του ΔΓΑ.

Ήταν πλέον Οκτώβριος του ’21 όταν στην αυλή του Οργανισμού η πρόεδρός του Αργυρώ Σπυριδάκη αναρωτήθηκε φωναχτά γιατί δεν επεκτείνουμε τη συνεργασία μας.

Μετά από λίγες μέρες συναντηθήκαμε στα γραφεία μας και ξεκίνησε η πιο καινοτόμα και ουσιαστική συνεργασία μας μέχρι σήμερα.

Ο οργανισμός θα αναλάμβανε την ηχογράφηση των βιβλίων της Key Books και ο εκδοτικός οίκος ανταποδοτικά θα έδινε ένα ποσοστό από τα έσοδά της πώλησης των βιβλίων προς ενίσχυση της δράσης του ΔΓΑ.

Και σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που η εφαρμογή (app) ακρόασης των audiobooks της Key Books βρίσκεται στον αέρα στο App Store και στο Google Play και είναι προσβάσιμη και από και από άτομα με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Δεκαπέντε βιβλία των εκδόσεων βρίσκονται ήδη διαθέσιμα προς ακρόαση ενώ και άλλοι τίτλοι βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής.

Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς των βιβλίων ή εκπαιδευμένοι εθελοντές-αναγνώστες του Διαβάζω για τους Τους Άλλους, δανείζουν τη φωνή τους και ηχογραφούν τα βιβλία της Key Βooks.

 

Για να ακούσετε, λοιπόν, τα audiobooks από τους αγαπημένους σας συγγραφείς της Key Books, χρειάζεται να ακολουθήσετε 3 απλά βήματα:

1. Κατεβάστε την εφαρμογή Key Books από το App Store ή το Google Play και συνδεθείτε με τα στοιχεία σας

2. Επιλέξτε το audiobook που επιθυμείτε και αγοράστε το

3. Τώρα, μπορείτε να ακούσετε το audiobook μέσω streaming ή download!

Αυτή η συνεργασία, βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, συμπεριληπτικής και προσβάσιμης και για τους τυφλούς, τους αμβλύωπες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αντιληπτικές ή αναγνωστικές αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένης τους δυσλεξίας, που δεν είναι σε θέση να διαβάζουν έντυπα με την ίδια ευχέρεια με τα άτομα χωρίς αναπηρία, ή δεν μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους ή να χειριστούν βιβλία ή να εστιάσουν ή να μετακινήσουν το βλέμμα τους έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαβάσουν κανονικά σε αποδεκτό βαθμό λόγω σωματικής ανικανότητας.

Το Διαβάζω για τους Άλλους είναι μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση η οποία απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν λόγω ασθένειας ή αναπηρίας. Υποστηρίζει την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων –τυφλών, ηλικιωμένων και ασθενών– στη γνώση και στη μάθηση, δημιουργώντας ακουστικά βιβλία και κρατώντας συντροφιά διαβάζοντας σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Ταυτόχρονα, ευαισθητοποιεί για την ισότιμη πρόσβαση των ανθρώπων αυτών στο βιβλίο, για μία κοινωνία συμπεριληπτική στην οποία όλοι απολαμβάνουμε το δικαίωμα στη μόρφωση.

Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή της Key Books εδώ και κατεβάστε τη σε iOs και Android.

Αφήστε μια απάντηση