Άρθρο, Προτάσεις

Ξεκίνα δυναμικά τη νέα σεζόν με αυτά τα 7 βιβλία

Και φτιάξε μια καθημερινότητα που θα σου προσφέρει χαρά, ικανοποίηση και ηρεμία.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καλωσορίσεις τη νέα σεζόν; Παίρνοντας έμπνευση, θέτοντας νέους στόχους, αλλάζοντας τη ρουτίνα σου. Φτιάχνοντας μια καθημερινότητα που θα σου προσφέρει χαρά, ικανοποίηση και ηρεμία.

Γι’ αυτό, επιλέξαμε 7 βιβλία για να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις δυναμικά τη νέα σεζόν και να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς.

 

Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου – 

 

Ξυπνάς κουρασμένος; Έχεις μνήμη χρυσόψαρου;
Σε αγχώνει η καθημερινότητά σου; Υπάρχει λύση!

Τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα: η αερόβια άσκηση προγραμματίζει το μυαλό σου για κορυφαία απόδοση! Με αφορμή ένα επαναστατικό πρόγραμμα φυσικής αγωγής στο Ιλινόι των Η.Π.Α., όπου 19.000 μαθητές που γυμνάζονταν κάθε πρωί πρώτευσαν σε διεθνείς διαγωνισμούς φυσικής, ο καθηγητής ψυχιατρικής του Χάρβαρντ John J. Ratey παρουσιάζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα πολυετών ερευνών. Όλες συγκλίνουν στο ότι η άσκηση είναι πραγματικά η καλύτερη άμυνά μας ενάντια στην κατάθλιψη, στη διάσπαση προσοχής, στους εθισμούς, στις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης και στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Το Πώς η άσκηση απογειώνει τη ζωή σου είναι το πρώτο βιβλίο που εξερεύνησε διεξοδικά τη σχέση μεταξύ άσκησης και εγκεφάλου. Οι έρευνες που παραθέτει ο Ratey δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: η άσκηση μειώνει το στρες, ανεβάζει τη διάθεση, βελτιώνει τη μνήμη, οξύνει τη σκέψη και εκτοξεύει την απόδοσή σου στα ύψη!

To βιβλίο αυτό θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι την πρωινή γυμναστική, και αυτό θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι τα πάντα.

 

Συμβόλαιο μιας ημέρας – Rick Pitino

Ο Rick Pitino είναι ένας από τους πιο δυναµικούς και επιτυχηµένους προπονητές µπάσκετ όλων των εποχών. Σε αυτόν τον εµπνευσµένο και πρακτικό οδηγό µοιράζεται το κλειδί της επιτυχίας του στα παρκέ του µπάσκετ και στη ζωή: το µυστικό βρίσκεται στο περίφηµο συµβόλαιο της µίας ηµέρας µε τον ίδιο τον εαυτό σου. Υπογράφοντας αυτό το συµβόλαιο, κάθε τηλεφώνηµα, κάθε συνάντηση, κάθε δράση είναι σηµαντική για την επόµενη µέρα.

Μέσα από το βιβλίο αυτό θα µάθεις πώς:

  • Να εστιάζεις µε πειθαρχία σε ό,τι κάνεις: στον σχεδιασµό, στις προτεραιότητες και στη στρατηγική της καριέρας σου.
  • Να ανακαλύψεις το αληθινό κλειδί της επιτυχίας: δεν είναι ούτε το χρήµα ούτε η φιλοδοξία, αλλά η ταπεινότητα.
  • Να χρησιµοποιείς την τεχνολογία µε σύνεση. Μην την αφήσεις να υποκαταστήσει την επαφή µε τους κοντινούς σου ανθρώπους.
  • Να παραδέχεσαι τα προβλήµατά σου, ώστε να γίνουν µέρος του παρελθόντος σου. Αν πεις ψέµατα στον εαυτό σου, τα προβλήµατα αυτά θα γίνουν το µέλλον σου.
  • Να κάνεις µικρές αλλαγές που θα προσθέσουν αξία σε κάθε λεπτό της ζωής σου.

Το Συµβόλαιο µίας ηµέρας θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο µε τον οποίο προσεγγίζεις τη δουλειά, τους στόχους και τη ζωή σου.

 

Στόχοι – Brian Tracy

Βασισμένο σε περισσότερα από 20 χρόνια πείρας και έρευνας, το βιβλίο Στόχοι παρουσιάζει μια απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για τον καθορισμό και την επίτευξη στόχων. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την έχουν χρησιμοποιήσει για να φτάσουν σε εκπληκτικά επιτεύγματα.

Το βιβλίο παρουσιάζει τα επτά βασικά στοιχεία του καθορισμού στόχων και τα 12 βήματα τα οποία χρειάζεται να ακολουθήσετε για να πετύχετε όποιον στόχο επιθυμείτε. Σε κάθε κεφάλαιο θα βρείτε μια σειρά από πρακτικούς, αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς τρόπους που εφαρμόζοντάς τους θα κατακτήσετε πιο γρήγορα τους στόχους σας.

Χρησιμοποιήστε τις είκοσι μία στρατηγικές που περιγράφει ο Brian Tracy και θα πετύχετε οποιονδήποτε στόχο βάλετε, όσο μεγάλος κι αν είναι. Θα ανακαλύψετε τις δεξιότητές σας, τις αληθινές σας αξίες στη ζωή και τι πραγματικά θέλετε να καταφέρετε στα επόμενα χρόνια. Ο Tracy δείχνει επίσης πώς να τονώσετε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας, και πώς να ξεπερνάτε τα εμπόδια και τις προκλήσεις συνεχίζοντας την πορεία σας προς την κορυφή. Και, το κυριότερο, θα μάθετε μια μέθοδο που θα μπορείτε να εφαρμόζετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

 

Σκέψου σαν Πλούσιος – T. Harv Eker

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι πλουτίζουν εύ­κολα, ενώ άλλοι έχουν μια ζωή γεμάτη οικονομικές δυσκολίες; Μήπως η διαφορά βρίσκεται στην εκπαίδευση, στην ευφυΐα, στις συγκυρίες, στις γνωριμίες ή στην τύχη; Η αναπάντεχη απάντηση είναι: Τίποτα από τα παραπάνω!

Το πρωτοποριακό Σκέψου σαν πλούσιος είναι δύο βιβλία σε ένα. Στο πρώτο μέρος ο T. Harv Eker αναλύει πώς λειτουργεί το οικο­νομικό αρχέτυπο. «Μέσα σε πέντε λεπτά μπορώ να προβλέψω το οικονομικό σου μέλλον για την υπόλοιπη ζωή σου», λέει. Με ποιον τρόπο; Ο Eker εξηγεί πως όλοι έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα, βαθιά ριζωμένο στο υποσυνείδητό μας, που καθορί­ζει την οικονομική μας ζωή. Μπορεί να γνωρίζετε τα πάντα για τις πωλήσεις, το χρηματιστήριο και τα ακίνητα, αλλά αν δεν στοχεύετε ψηλά, δεν θα έχετε ποτέ πολλά χρήματα! Τα καλά νέα είναι ότι τώρα, με τη βοήθεια αυτού του βιβλίου, μπορείτε να δομή­σετε βήμα βήμα το οικονομικό αρχέτυπο που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και στον πλούτο.

Στο δεύτερο μέρος ο Eker παρουσιάζει δεκαεπτά Αρχεία Πλου­τισμού, τα οποία περιγράφουν πώς σκέφτονται και δρουν οι πλούσιοι. Κάθε Αρχείο Πλουτισμού συνοδεύεται από ένα σχέδιο δράσης που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και να σας βοηθήσει να απογειώσετε τα εισοδήματά σας.

Για τον T. Harv Eker τα πράγματα είναι απλά. Αν σκέφτεστε όπως οι πλούσιοι και κάνετε όσα κάνουν οι πλούσιοι, το πιθανότερο είναι να γίνετε κι εσείς πλούσιοι!

 

To ΕΝΑ Πράγμα – Gary Keller, Jay Papasan

ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

Θέλεις λιγότερους περισπασμούς και λιγότερα εμπόδια στον δρόμο σου. O καταιγισμός από e-mails, μηνύματα, τηλέφωνα και συσκέψεις σε αποσπούν από την πιο σημαντική εργασία σου. Οι ταυτόχρονες επαγγελματικές και οικογενειακές απαιτήσεις έχουν επιπτώσεις. Και ποιο είναι το τίμημα; Μέτρια δουλειά, χαμένες προθεσμίες, μικρότερες αμοιβές και πολύ άγχος.

ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Θέλεις να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου. Θέλεις περισσότερα χρήματα για να έχεις καλύτερη ποιότητα ζωής. Θέλεις μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και τους φίλους σου.

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ – ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Στο ΕΝΑ Πράγμα, θα μάθεις να

• ξεχωρίζεις από τον σωρό

• πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο

• ελαχιστοποιείς το άγχος

• μη νιώθεις καταβεβλημένος

• ξαναγεμίζεις τις μπαταρίες σου

• παραμένεις στον δρόμο σου

Το ΕΝΑ Πράγμα θα προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε πτυχή της ζωής σου – επαγγελματική, προσωπική, οικογενειακή και πνευματική.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ;

 

O γενναιόδωρος τα παίρνει όλα – Bob Burg, John David Mann

Η γενναιοδωρία είναι το κυρίαρχο συστατικό ενός τρόπου ζωής που οδηγεί στην επιτυχία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα με μαθηματική ακρίβεια. Η αρχή του «δούναι και λαβείν», άλλωστε, κινεί τον κόσμο γύρω μας.

Στο καθηλωτικό διεθνές μπεστ σέλερ Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα οι Bob Burg και John David Mann αφηγούνται με τρόπο συναρπαστικό την ιστορία του Τζο και τη μύησή του σε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης.

Ο Τζο είναι φιλόδοξος, εργασιομανής και επίμονος, μόνο που νιώθει πως όσο πιο σκληρά δουλεύει τόσο απομακρύνεται από τους στόχους του – και την ευτυχία. Μέχρι που μια μέρα, κι ενώ κυνηγά απεγνωσμένα να κλείσει μία σημαντική συμφωνία, συναντά τον αινιγματικό Πίνδαρο, έναν θρυλικό σύμβουλο επιχειρήσεων που δέχεται να μοιραστεί το Επαγγελματικό Μυστικό του.

Μέσα σε μία εβδομάδα, ο Πίνδαρος συστήνει τον Τζο σε μια σειρά από σπουδαίους ανθρώπους: έναν επιχειρηματία, μία διευθύνουσα σύμβουλο, έναν οικονομικό σύμβουλο, μία μεσίτρια και τον «Σύνδεσμο», το άτομο που έφερε όλους αυτούς κοντά. Οι φίλοι του Πίνδαρου αποκαλύπτουν στον Τζο τους Πέντε Νόμους της Αστρονομικής Επιτυχίας καθώς και τα μυστικά της τέχνης της γενναιοδωρίας.

Και τότε όλα αλλάζουν…

 

FISH! – John Christensen, Stephen C. Lundin, Harry Paul

Μια βροχερή μέρα στο Σιάτλ, στον τρίτο όροφο ενός μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οι άνθρωποι έχουν πάψει να πιστεύουν στον εαυτό τους. Η νέα διευθύντρια Μαίρη Τζέιν Ραμίρεζ αντιμετωπίζει την πρόκληση να ξαναβρεί κίνητρο στην ομάδα της – μέχρι που στη γειτονιά ανακαλύπτει έναν απίστευτα επιτυχημένο χώρο εργασίας, όπου οι υπάλληλοι είναι τόσο ενθουσιώδεις και παθιασμένοι που οι περαστικοί σταματούν μόνο και μόνο για να τους απολαύσουν επί τω έργω!

Το FISH! περιγράφει τι συμβαίνει όταν η Μαίρη Τζέιν μαθαίνει το μυστικό αυτών των απίθανων «ειδικών»: τέσσερις απλές πρακτικές που, όταν εφαρμόζονται καθημερινά, μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα μας να είναι πιο δημιουργικός, αποτελεσματικός και χαρούμενος.

Γεμάτο έμπνευση και διαχρονική σοφία, το FISH! είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές αλληγορίες όλων των εποχών. Κολοσσοί όπως η Google και η Zappos τη χρησιμοποίησαν σαν κινητήρια έμπνευση στην οικοδόμηση της κουλτούρας τους για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και την ηγεσία. Το FISH! θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την εκπληκτική δύναμη που υπάρχει ήδη μέσα σας και να κάνετε τη διαφορά – σε όποια φάση της καριέρας σας κι αν βρίσκεστε.

Αφήστε μια απάντηση